У нинішніх реаліях домашній запас свічок може швидко вичерпатися і щоб не бігти в магазин або не розряджати смартфон, можна нашвидкуруч зробити свічку без воску та спокійно дочекатися увімкнення світла. Інструкцією ділиться "ТСН".

Опинившись у ситуації, коли вдома вимкнули світло, а під рукою немає жодного джерела світла, можна зробити свічку своїми руками. Для цього не нудно якихось умінь чи особливих складових, зокрема не буде потрібно віск. Все, що потрібно, знайдеться на будь-якій кухні.

Свічка за 1 хвилину, tiktok.com/@glebrepich
Свічка за 1 хвилину, tiktok.com/@glebrepich

Так, насамперед потрібно знайти ємність для майбутньої свічки. Підійде банку, наприклад, з-під консерви або пива. Якщо такого будинку немає, то можна скористатися навіть керамічним блюдцем. Також потрібно знайти трохи вати та соняшникової олії.

Свічка без воску. Фото: скрін youtube
Свічка без воску. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Спершу потрібно зробити імпровізований гніт, згорнувши вату і закріпити його на ємності, яку вибрали для свічки. Далі необхідно налити соняшникову олію і зробити це потрібно так, щоб вона трохи просочила вату. Після цього свічку можна підпалювати та насолоджуватися результатом. Горіти вона буде досить довго.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як під час відключення електроенергії убезпечити власний будинок: інструкція щодо використання свічок та генераторів.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як зробити з картоплі свічку, яка горітиме дуже довго: світло, романтика та вечеря.