З початку року продукти в Україні помітно подорожчали, тому покупці стали рідше дозволяти собі різні смаколики, серед яких тепер виявилася ковбаса та сосиски. Так, скільки коштує ця м'ясна продукція на початку грудня показує портал Мінфін.

Сосиски та ковбаса, ймовірно, незабаром перейдуть у розряд делікатесів, оскільки цінники на них не перестають рости. У нинішніх економічних умовах дозволити собі ці ласощі можуть далеко не всі покупці.

Ціни на сосиски. Фото: скрін youtube
Ціни на сосиски. Фото: скрін youtube

Середній цінник на яловичі сосиски торгової марки "Алан" станом на 3 грудня становить 118,19 гривні за 350 грамів. У листопаді цей продукт був помітно дешевшим - у середньому 113,94 гривні. Водночас сосиски "Башинські філейні" подешевшали, але все ще залишаються не дуже доступними для гаманців українців: 202,93 гривні замість 204,21 гривні за кілограм.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Ціни на ковбасну продукцію вражають ще більше. Ковбаса копчена Алан Брауншвейзька сирокопчена подорожчала з 610,63 до 628,15 гривні за кілограм. За цей же продукт, але 375 грамів доведеться віддати в середньому 229,91 гривні. У листопаді було 218,93 гривні. Ковбаса "Глобине" cалямі варено-копчена 460 грамів подорожчала з 80,26 до 84,90 гривні.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.