В Україні порушили питання про перехід на новий календар. Хоч і не відомо, коли буде ухвалено рішення, пропонуємо ознайомитись на які дати припадають православні свята, якщо відзначати їх за західним стилем.

В Україні почали замислюватися про перехід на новий календар, щоб відзначати православні свята тоді, коли весь цивілізований світ, тим самим ще далі відгородиться від культури країни агресора. Поки що рішення про перенесення дат свят не прийнято, але можна ознайомитися з тим, як їх відзначають за західним стилем.

Святкування Різдва, кадр з відео
Святкування Різдва, кадр з відео

Так, Різдво за новим календарем відзначатиметься 25 грудня, а не 7 січня. Щедрий вечір переноситься із 13 січня на 31 грудня. Водохреща за західним стилем відзначається 6 січня, а не 19 січня. При цьому деякі дати не зміняться. Наприклад, Великдень, а також Зелені свята, які до неї прив'язані.

Великдень, фото пресслужба МВС України
Великдень, фото пресслужба МВС України

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

За новим календарем День Святого Миколая відзначатиметься не 19 грудня, а на 13 днів раніше – 6 грудня. Улюблене літнє свято українців – Івана Купала відзначатиметься не 7 липня, а 24 червня.

Дати свят за новим календарем
Дати свят за новим календарем

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як харчуватися на Різдвяний пост? Священик нагадав про обман із котлетами із сої: "Тільки людей не їжте".

Також наш портал інформував, гороскоп на грудень 2022 року: Водоліям допоможуть зірки, Левам буде важко, а Овни кайфанут перед Новим роком.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ракетні обстріли на свята та звільнення територій: тарологиня Людмила Хомутовська зробила прогноз на новорічний сезон.