Відключення світла та зв'язку завдали українцям багато незручностей, а іноді неможливість додзвонитися до швидкої допомоги може спричинити серйозні наслідки для здоров'я людини. Проте рішення у такій ситуації існує.

У Міністерстві охорони здоров'я України підготували декілька корисних порад для випадку, якщо зв'язок буде нестабільним і швидку допомогу не можна буде викликати.

Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел
Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел

Насамперед, якщо ви чи ваші діти потребують регулярного прийому ліків – купіть їх із запасом на декілька місяців. Потрібно також подбати про запас батарейок для лікувальних гаджетів – слухових апаратів, портативних небулайзерів.

"Якщо ви користуєтеся окулярами або лінзами, придбайте запасні. Якщо лікування вимагає електроенергії (наприклад, небулайзер), обговоріть з лікарем альтернативи на випадок кризи. Дізнайтеся, де найближча лікарня, перепишіть її адресу на листок. телефон офлайн карти, щоб знайти її за потреби, або ще краще – сходіть туди, щоб вивчити дорогу", – радять у МОЗ.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Лікарі, фото: vechirniy.kyiv.ua
Лікарі, фото: vechirniy.kyiv.ua

Не соромтеся просити допомоги сусідів чи знайомих, якщо, наприклад, у вас немає машини, але до лікарні дістатися потрібно.

Українцям також радять переписати адреси декількох найближчих пунктів незламності, щоб знати, куди за необхідності йти, щоб погрітися та зарядити гаджети.

Раніше ми писали про те, що українським водіям нагадали про головні заборони на зимовому шляху: звертаємо увагу навіть на деталі

Як повідомляв Знай.ua, ціни на машини в Україні впали: чому це відбувається і що з авторинком у Європі