Восени багато українців були шоковані цінами на продукти харчування. Подорожчало практично все, від бакалії до м'яса та молочки, а також овочів та фруктів.

Ситуація трохи стабілізувалася, але впливає той факт, що виробництва використовують альтернативні джерела ресурсів, додатково витрачаються на генератори і паливо до них.

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

Своїм прогнозом щодо можливого зростання цін у найближчому майбутньому поділився економіст Андрій Новак в інтерв'ю "Факти". Він зазначив, що енергетика – це обов'язкова складова собівартості всіх товарів та послуг.

Однак, незважаючи на невтішні факти, експерт заспокоїв українців. За його словами, жодного подорожчання продуктів, товарів та послуг не очікується, але за умови, що ціни на енергоносії залишаться на нинішньому рівні. Інакше це загрожує "новим витком інфляції".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Якщо ціни на енергоносії не зростатимуть, то і нових витків великої інфляції не очікується, у разі зростання цін, наприклад, з 1 січня наступного року, буде спровоковано новий виток інфляції", - пояснив Андрій Новак.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Раніше ми писали про те, що дешевше буде відсидітися вдома: ціни на пальне у грудні поповзуть вгору – прогноз від експерта

Як повідомляв Знай.ua, чи буде молоко доступним для українців найближчим часом: чому знову піднялася вартість

Також портал Знай.ua писав, що мандарини, банани, яблука продаватимуть за новими цінами: на скільки фрукти спустошать гаманці українців у грудні