Українці під час масового відключення електроенергії зіткнулися із ще однією проблемою - зникає мобільний зв'язок у декількох операторів. Додзвонитися до рідних чи скористатися інтернетом, щоб прочитати новини, нереально.

Київська влада активно бореться із цією проблемою і вже розробила алгоритм безперебійної роботи мобільного зв'язку з операторами на випадок блекауту.

Київ без світла, фото з вільних джерел
Київ без світла, фото з вільних джерел

Начальник КМВА Сергій Попко розповів про це під час національного телемарафону та додав, що йдеться не лише про генератори станцій мобільного зв'язку.

"Ми намагаємося якомога більше станцій мобільного зв’язку забезпечити генераторами. Своєю чергою, це вежі загальнонаціонального масштабу, які забезпечують зв’язком як Україну, так і Київ", - розповів Попко.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Зв'язок, скріншот: YouTube
Зв'язок, скріншот: YouTube

Влада планує використовувати для забезпечення зв'язку інтернет від Starlink та мережу оптоволоконних ліній в області, які працюють навіть під час блекауту. Їх планують провести до 200 "Пунктів незламності" у десяти районних державних адміністраціях.

"Там буде розгорнутий Wi-Fi. Крім того, я хотів би звернутись до киян, що треба не забувати старе-добре FM-радіо. Моя порада: мати все ж таки всім радіоприймачі для отримання оперативної інформації", - зазначив Попко.

Раніше ми писали про те, що водії, готуйте готівку: чому українські АЗС не приймають картку при "включеному" терміналі

Як повідомляв Знай.ua, нові цінники на рис, хліб і борошно не так сильно б'ють по гаманцях українців: на скільки подешевшали продукти