Буквально днями на Київщині біля селища Шамраївка патрульні поліцейські зупинили водія Volkswagen. Після зупинки поліція провела поверхневий огляд мікроавтобуса, співробітники поліції виявили бак із соляркою приблизно на 2000 літрів (приблизно 1,4 тонни).

Після перевірки документів з'ясувалося, що водій на дане паливо не має жодних паперів, а сам громадянин ніяк не міг пояснити походження і кінцевий пункт даного палива.

Про цю історію повідомляє один із київських телеканалів.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

У результаті водія мікроавтобуса виписали протокол за ч. 1 ст. 132-1, яка передбачає покарання за порушення правил перевезення дорогами загального користування небезпечних вантажів. Для подальшого розгляду цієї історії місце викликали слідчих.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

У багатьох українських водіїв після подібних інцидентів постає питання, чи законно взагалі перевозити паливо в каністрах, без документів, що дозволяють, або особливі документи на перевезення небезпечного вантажу у вигляді палива потрібні тільки від певного літражу.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

У пункті 1.7 Є) Наказу МВС "Про дорожнє перевезення небезпечних вантажів" сказано, що положення правил не поширюються:

- на рідке паливо, що міститься в паливних баках транспортного засобу, що здійснює перевезення, та призначене для забезпечення тяги або для функціонування будь-якого обладнання транспортного засобу. Загальна ємність вбудованих баків має перевищувати 1500 л одну транспортну одиницю, а ємність бака встановленого на причепі має перевищувати 500 л. У переносних паливних ємностях (наприклад каністрах) можна перевозити не більше 60 л палива на одну транспортну одиницю. Ці обмеження не поширюються на рятувальні служби.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Таким чином, якщо на звичайній легковику водій перевозить понад 60 літрів палива в каністрах, на нього може чекати штраф у розмірі 510 гривень.

Нагадаємо, 600 тисяч гривень за "зараз проїдемо": українським водіям виписують новий штраф, догралися.

Раніше повідомлялося, в Україні засуджених можуть відправити на війну: кого торкнеться і за яких умов.

Також, повний бак – недозволена розкіш: українські АЗС різко підняли ціни на бензин.