Алкогольна продукція в Україні в річному еквіваленті подорожчала в середньому на 49%, а популярні кондитерські смаколики - на 40%.

Про це повідомили в пресслужбі сервісу доставки продуктів Zakaz.ua, аналітики якого проаналізували як за рік змінилася ціна на популярні складники новорічних корпоративних подарунків.

Супермаркет. Фото: Знай. UA
Супермаркет. Фото: Знай. UA

"Особливим попитом під час оформлення замовлень для подарункових наборів користуються міцні елітні напої: віскі, ром, бренді та коньяк. Переважно купують марки популярних брендів таких як-от: Bacardi, Captain Morgan, Jameson, Jack Daniel`s, Chivas Regal, Hennessy, Ararat та Shabo", - зазначили експерти.

За їхніми підрахунками, найбільше на поличках ритейлерів підскочила ціна на продукцію ТМ Captain Morgan - наприкінці листопада 2021 року пляшка білого рому об’ємом 0,7 л коштувала в середньому 287,9 грн, тоді як станом на 28 листопада 2022 року вартує 538 грн.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Разом з тим найменше зросла ціна на коньяк ТМ Hennessy - вартість напою об’ємом 0,5 л підвищилась на 31%, а літрова пляшка обійдеться цьогоріч дорожче на 20%.

Напередодні минулого Нового року найбільше до подарункових наборів купували цукерки у коробках наступних відомих брендів: ТМ Roshen, ТМ Raffaello, ТМ Ferrero Rocher, ТМ ABK, ТМ "Світоч" та ТМ Millennium.

Особливою популярністю користувалися солодощі "Вечірній Київ" та Raffaello. Цьогоріч вартість позицій, на яку був зафіксований ажіотаж, подорожчала від мінімальних 4% до максимальних 83%

Нагадаємо, ми писали, що ціни на сало зірвалися з місця: яких "сюрпризів" варто чекати від улюбленого продукту українців

Як повідомляв "Знай.ua" держава компенсує частину витрат: інструкція, як отримати гроші за генератор та кому пощастить.

Також "Знай.ua" інформував, злетіли за рік, ніби на батуті: м'які сири в Україні значно зросли в ціні