Мільйони людей по всій країні шукають способи зберегти та зекономити електроенергію, а подекуди обійтися без неї, через постійні вимкнення для українців це стало актуальним питання чи не щодня.

Експерти зазначають, що одним з найкращих матеріалів для збереження тепла є шовк. Кому некомфортно носити багатошаровий одяг, лягаючи спати вночі, повинні тримати теплий товстий одяг на тумбочці біля ліжка, щоб схопити його вночі на всяк випадок.

Зігрітися. Фото: скриншот youtube
Зігрітися. Фото: скриншот youtube

Пересуньте ліжко

Розташування вашого ліжка може впливати на те, наскільки тепло ви почуваєтеся вночі. Якщо ваше ліжко стоїть біля вікна, навіть якщо воно має подвійне скло, холод ззовні може просочитися крізь нього та вплинути на ваш сон. Подумайте про те, щоб перенести його в інший бік кімнати, щоб ніч була затишнішою.

Випийте на ніч теплого молока або какао

Щоб зігрітися перед сном, випийте ввечері теплий молочний напій. Напій не тільки зігріє вас зсередини, молоко містить триптофан, який допомагає організму підготуватися до сну.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Зменшіть проникнення холоду ззовні

Коли на вулиці стемніє, закрийте жалюзі та штори, щоб зберегти тепло протягом кількох годин до сну. Увімкніть опалення, якщо можливо, тримайте його лише у вашій спальні - і переконайтеся, що всі двері закриті, щоб не було протягів з інших частин вашого будинку. Таким чином, коли справа доходить до ліжка, у вас буде кімната з опаленням, щоб покращити ваш нічний сон.

Грілка або пляшки

Економте енергію та зігрійте своє тіло в ліжку за допомогою грілки, або звичайнісіньких півторалітрових або дволітрових пляшок. В них треба налити гарячої води і сховати під ковдру. Тепло, створюване пляшкою з водою, також може сприяти спокійному нічному сну, оскільки тепло забезпечує циркуляцію крові та покращує кровообіг по тілу.

Спробуйте також покласти його на ліжко, коли ви приймаєте душ і готуєтеся спати, оскільки він зігріє ваш матрац і ковдру, щоб ви могли вскочити в них і піти спати.

Теплі шкарпетки

Наші ноги та руки можуть холодніти набагато швидше, ніж інші частини тіла, тому зігріти їх важливо для теплої ночі. Термошкарпетки, шерстяні або ангорові шкарпетки чудово зберігають тепло.

Нагадаємо, ми писали, що хто на світі найгарніший: кому зі знаків Зодіаку пощастило народитися привабливим.

Як повідомляв "Знай.ua" що чекає на знаки Зодіаку у 2023 році — кому прийдешній рік принесе любов, а кому здоров'я.

Також "Знай.ua" інформував, серіал про чорну королеву "Венздей" від Netflix наздоганяє "Гру в Кальмара": Дженна Ортега збирає рекорди.