Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати за третій квартал 2022 року.

Цей показник згідно із законом «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» враховується для розрахунку пенсії. Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Від початку війни середня українська зарплата зменшилася. Таким чином у лютому вона становила близько 14 133 гривні та 18 копійок, тоді як у вересні знизилася до 13 387 гривень і 48 копійок.

Скриншот ПФУ
Скриншот ПФУ

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У вересні в порівнянні з лютим зарплата впала на 745,7 гривні, а мінімальний рівень був у квітні - 12 081,96 гривні. Між тим, за офіційним прогнозом уряду інфляція у 2022 році складе 29,3%.

Державна служба статистики після початку війни припинила оприлюднювати дані щодо зарплат в Україні. Отже, інформація ПФУ - це єдині доступні офіційні дані у 2022 році, які можуть дати розуміння, що відбувається з заробітною платою. Водночас показники ПФУ та Держстату зазвичай дещо відрізняються.

Минулого року середня зарплата зросла на 25,5% до 12 993,56 грн.

Нагадаємо, ми писали, що держава компенсує частину витрат: інструкція, як отримати гроші за генератор та кому пощастить.

Як повідомляв "Знай.ua" зарплати в Україні впадуть, як ніколи досі: прогноз на 2023 рік, який засмутить багатьох.

Також "Знай.ua" інформував, деяких українців під час оформлення субсидій не перевірять на борги: хто отримає допомогу.