Ціни в Україні не стоять на місці, а з особливою швидкістю вони почали зростати з того моменту, відколи росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. Цінники на багато продуктів зросли до космічних висот, а деякі позиції навіть стали дефіцитними.

З приходом зими, 1 грудня, супермаркети показали оновлені цінники на багато популярних продуктів. Зокрема, тою чи іншою мірою змінилися ціни на цукор, сіль, макарони та борошно.

То ж аналітики порталу Мінфін показали українцям показали, як змінилися ціни на макарони, борошно, сіль та цукор на полицях супермаркетів 1 грудня.

Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео
Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео

Отож, 1 грудня макарони пір'я можна придбати в середньому за 29,70 грн/кг. Для порівняння, минулого місяця їхня вартість становила 28,73 грн/кг.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Трішки зросла у ціні й морська харчова сіль – її вартість з 31,70 грн/кг піднялася до 32,55 грн/кг. Загалом цінник на неї коливається від 27,50 грн/кг (Варус) до 37,60 грн/кг (МегаМаркет).

Сіль. Фото: Youtube
Сіль. Фото: Youtube

Водночас подешевшання торкнулося борошна торгової марки "Хуторок" пшеничне - воно впало у ціні з 21,99 грн/кг до 20,90 грн/кг. Загалом вартість борошна зараз стартує від 19,99 грн/кг (Новус) та досягає 21,60 грн/кг (МегаМаркет).

Водночас за два кілограми такого ж борошна доведеться віддати 38,33 грн. Знизився цінник й на кристалічний цукор, щоправда, лише на кілька копійок - з 34,61 до 34,27 грн/кг.

Ціни на сіль, Мінфін
Ціни на сіль, Мінфін

Ціни на макарони, Мінфін
Ціни на макарони, Мінфін

Ціни на цукор, Мінфін
Ціни на цукор, Мінфін

Ціни на муку, Мінфін
Ціни на муку, Мінфін

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації