Незабаром у Києві відключатимуть електроенергію абсолютно у всіх будинках. Не врятує вас навіть критична інфраструктура поряд.

Про це повідомив генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої він є.

Незабаром почнуть діяти додаткові "ручні" відключення електрики, і світло вимикатимуть у тих будинках, які знаходяться на одній лінії з критичною інфраструктурою.

Сергій Коваленко, скріншот: Facebook
Сергій Коваленко, скріншот: Facebook

Київ все ще продовжує відновлюватись після крайньої ракетної атаки росіян, і діють екстрені відключення. Графіки не працюють, хоч до них і наближаються щодня дедалі ближче.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

“Час, який кияни проводять без світла, скорочується. на 5 тисяч менше, ніж учора", - зазначив Сергій Коваленко.

Наразі енергетики намагаються відключити будинки, які поряд з інфраструктурою, та підключити їх до іншої лінії. За його словами, це було б справедливо по відношенню до інших громадян, яким відключають електрику протягом двох місяців.

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

"Але є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію, щоб вимикати разом з усім містом. Однак і за ними очікується адміністративне рішення - ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ або компанії, що управляють. Подивимося, наскільки це буде робоча схема", - пояснив Коваленко.

Нагадаємо, що скорочення виробництва та стрімке зростання цін: молочна індустрія в Україні переживає складні часи

Раніше повідомлялося, як українцям під час війни оформити інвалідність: перелік документів та куди звертатися

Також, як ажіотаж із генераторами вплине на вартість палива: чи буде дефіцит і в чому причина черг на АЗС