Киянам треба готуватись до найскладніших умов, коли почнуться довготривалі блекаути.

Вода з систем опалення буде злита, обігріватись доведеться в громадських пунктах, а в туалети ходити "на відро", бо каналізаційні системи теж не працюватимуть. Про це повідомляють у виданні Київ влада.

Київ. Фото: Youtube
Київ. Фото: Youtube

Масштабна підготовка Києва до найгіршого сценарію розпочалась тільки восени і зараз керівництва районних державних адміністрацій активно проводять зустрічі з керівниками ОСББ.

Наразі ще достеменно невідомо, чи доведеться у дворах та на вулицях рити ями й встановлювати дерев'яні туалети, але й до такого розвитку подій мешканці столиці мають бути готовими.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За словами ексміністра ЖКХ, першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко, якщо електроенергії не буде тривалий час, то головним ризиком для магістральних трубопроводів і внутрішньобудинкових систем водо- й теплопостачання стає ризик заморожування води в трубах.

Ми вивчали сумний досвід Алчевську 2006 року. Там насамперед причиною була тупість місцевої влади — були ухвалені неправильні рішення. Не прорахували ризик розморожування систем. А до такого треба бути готовими. Тоді був мороз -25, і система швидко замерзла, водопроводи луснули, - зазначив Кучеренко.

Кияни вигадали меми, згадавши обмовку Віталія Кличка, про те, що треба підготуватися до "землі", замість "зими".

Меми. Фото: Telegram
Меми. Фото: Telegram

Нагадаємо, ми писали, що українцям виплатять компенсацію на оплату комуналки і це не субсидія: кому пощастить.

Як повідомляв "Знай.ua" сало, ошийок та грудинка: ціни на м'ясопродукти додали оптимізму українцям.

Також "Знай.ua" інформував, молочка летить у ціні але навіть не повʼязано з війною: чого чекати невдовзі.