Олія може повторити долю курячих яєць і різко злетіти в ціні через постійні відключення електроенергії. Про це у коментарі "Агро Перспективі" повідомив генеральний директор асоціації "Укроліяпром" Степан Капшук.

Так, експерт заявив, що на тлі відключень електроенергії через ракетні атаки російськими окупантами, виробники соняшникової олії почали встановлювати турбіни для виробництва електроенергії та забезпечення безперебійного процесу переробки насіння олійних культур.

Соняшникова олія, скріншот: YouTube
Соняшникова олія, скріншот: YouTube

Степан Капшук зазначив, що виробники налаштовані оптимістично та прораховують варіанти роботи в різних умовах. Втім, виробники закликають до уряду запровадити спеціальний режим планових відключень електроенергії для підприємств харчової промисловості.

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Фахівець додав, що відключення електроенергії боляче б'ють по всій економіці країни, зокрема страждає на олію переробну галузь. За негативного сценарію можлива зупинка ліній фасування олії, яка призведе до перебоїв з постачання продукції в магазини, а потім до цінового колапсу. Цілком можливо, що олія повторить долю курячих яєць і збільшиться в ціні в рази.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла можуть спровокувати підвищення цін та дефіцит низки продуктів: до чого готуватися українцям.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.