Повномасштабна фаза війни проти Росії триває вже понад 275 днів, протягом яких піднялися ціни на багато категорій товарів. Іноді на 10%, іноді на 20%, а в деяких випадках на 100%.

У зв'язку з цією проблемою постає питання – де ж брати гроші, бо зарплати може й не вистачити. Тому люди вдаються до таких процесів як брати кредити. Що робити під час воєнного стану і чому не можна "не платити".

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Експерти заявляють, що криза затягнеться... а це негативно вплине не лише на банківські структури, а й на позичальників. Бо все частіше українці стикаються із проблемою в оплаті відсотків та кредиті. І люди можуть думати, що через війну кредити можна не платити. Тому і варто розібратися, як зараз працюють банки із позичальниками.

Варто зазначити, що в основному беруть саме споживчі кредити, оскільки потрібно сплатити якісь послуги, зробити покупку або просто дочекатися зарплати. Важливо довіряти банку. Але відповідальність за несплату боргу ніхто під час війни не скасовував. Відсотки та основну частину коштів обов'язково потрібно вчасно сплачувати. Однак є і невеликий "плюс" у ситуації з кредитами на тлі того, що відбувається, - банки не мають права нараховувати штрафи.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

З кожним банком ситуація є індивідуальною. Бо на якийсь час установи могли запровадити "кредитні канікули". Це колись можна було не платити відсотки. Але зараз такі "акції" були скасовані. Тому відтягувати із виплатами не рекомендується. Фахівці, навпаки, можуть порадити зробити рефінансування, реструктуризацію боргу або зміну валюти.

Нагадаємо, скорочення виробництва та стрімке зростання цін: молочна індустрія в Україні переживає складні часи

Як повідомляв "Знай.uа", як українцям під час війни оформити інвалідність: перелік документів та куди звертатися

Знай.ua писав, АЗС підняли ціни на всі види палива: скільки коштує бензин, дизель та автогаз