Незабаром початок наступного місяця, першого з трьох у ході вже накресленої "важкої" зими 2022-23 років через повномасштабну фазу війни проти Росії.

З 1 грудня відбудеться чергова індексація соціальних виплат. Для українців буде збільшено пенсії, це стосується трьох категорій осіб.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Відомо, що раніше мінімальна пенсія для людей похилого віку, які втратили працездатність, становить 2027 гривень. Проте вже з 1 грудня вона зросте, хоч і не багато, але до 2093 грн. Максимальна пенсія – 20930 гривень. Надбавки отримають три категорії - ті, хто отримує мінімалку (на 66 гривень), ті, хто отримує максимальну пенсію (на 660 гривень)... і ті, хто має понаднормовий стаж та надбавки (донорські, ветеранські тощо).

Непрацюючі особи, які одержують "страхові" пенсії, теж будуть порушені при перерахунку.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Соціальні виплати з першого грудня зміняться так - це стосується і розміру аліментів на дітей, і виплат на них, і допомоги з безробіття.

Виплати на дітей (до 6 років) – 2272 гривні.
Виплати на дітей (до 18 років) – 2833 гривні.
Виплати працездатним особам – 2684 гривні.

Наступного року пенсії також намагатимуться проіндексувати.

Нагадаємо, як українцям під час війни оформити інвалідність: перелік документів та куди звертатися

Як повідомляв "Знай.uа", українець розповів, як ПриватБанк вирішив загнати його в боржники: "Махінації"

Знай.ua писав, українці, які недобрали стаж для пенсії, можуть отримувати соцдопомогу: з якими документами і куди звертатися