Українці пережили дефіїт солі, гречки та інших продуктів. Також цього літа багато хто не спробував херсонські кавуни. Все це сталося через великомасштабну війну, яку почала росія на чолі з путіним.

Наразі українці стали помічати напівпорожні, а то й порожні полиці із хлібом у супермаркетах і захвилювалися. Невже на нас тепер чекає на дефіцит хліба?

Хліб, фото: YouTube
Хліб, фото: YouTube

Про це розповів президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко у коментарі OBOZREVATEL.

Він зазначив, що справді останніми тижнями часто можна спостерігати порожні полиці в магазинах, але дефіциту хліба в Україні немає. Виробництво продукту не впало, а просто люди почали активніше скуповувати хлібобулочні вироби.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тараненко додав, що справді перебої з електропостачанням на хлібозаводах бувають, але такі підприємства відносяться до об'єктів критичної інфраструктури, тому до графіків планових відключень їх не вносять.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube
Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

За його словами, виробництво хліба в Україні не впало, просто люди значно збільшили споживання. Перебої з електропостачанням на деяких підприємствах виникають, але такі виробництва перебувають у переліку об'єктів критичної інфраструктури.

"Якщо перебої якісь і є, то більшість підприємств забезпечені генераторами", - сказав Тараненко.

Експерт зазначив, що українцям не варто панікувати та робити великі закупівлі хліба.

"Ми будемо із хлібом", - зазначив він.

Хліб. Фото: скриншот з відео
Хліб. Фото: скриншот з відео

У той же час, Тараненко додав, що через відключення електроенергії хліб може подорожчати, а зростання цін складе близько 5%.

Нагадаємо, що обійдемося без сніданку і палива, що бадьорить? В Україні зросли в ціні сосиски, кава та рибні консерви.

Раніше ми повідомляли, як заплатити за газ та передати свідчення лічильників, якщо немає світла чи зв'язку: інструкція від "Нафтогазу".

Також стало відомо, що не змогли засіяти озимину: на що чекати від майбутнього врожаю в Україні - аграрії розповіли все, як є.