Восени українці побачили суттєве подорожчання продуктів харчування, особливо здивували нові цінники на яйця, але й інші товари додали до вартості. Що буде з продуктами у грудні, чи можливий дефіцит, повідомляє портал telegraf.

Заступник голови у Всеукраїнській аграрній раді Денис Марчак вважає, що у грудні українці побачать новий етап підвищення цін у магазинах. Насамперед цінники піднімуть на продукти харчування, для виробництва та зберігання яких необхідна велика кількість електроенергії. Цей список включає молочні продукти, кондитерські вироби, м'ясо, хліб і соняшникову олію, а також деякі овочі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Фахівець наголошує, що через відключення електрики виробники переходять на генератори, з якими виробництво та зберігання стає майже вп'ятеро дорожчим.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Водночас експерт Світлана Пашко вважає, що деякі продукти до кінця року можуть навіть подешевшати. Це стосується борошна та багатьох видів круп. Вона вважає, що цінники можуть опуститися до 5%, а все через добрий урожай зернових культур. При цьому дефіцит будь-якої продукції на внутрішньому ринку експерти не прогнозують.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що без вітамінів не залишимося? Нові ціни на картоплю, капусту та моркву змусили українців йти до магазину.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.