Після масових атак росії українці страждають не лише через відсутність електроенергії, а й води. Спеціальні служби проводять різні маніпуляції щодо очищення цього необхідного ресурсу, проте українцям варто самостійно контролювати його якість.

Споживачам радять звертати увагу на прозорість і запах води, а також повідомляти у разі відхилень, тому що через тривалу відсутність та стан мереж вона може надходити у водопровід не кращої якості. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Запаси води, фото з вільних джерел
Запаси води, фото з вільних джерел

Українцям дали декілька простих порад щодо використання централізованого водопостачання після тривалого відключення.

Як використовувати воду:

  • провести спуск води;
  • набрати порцію води в прозорий посуд та візуально оцінити її забарвленість, наявність сторонніх домішок та сторонній запах;
  • за наявності виражених ознак забруднення питної води – незвичайний колір, наявність домішок, сторонній запах – поки що вживати воду.

Вода з крана, кадр з відео
Вода з крана, кадр з відео

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Можна також використовувати засоби для фільтрації води відповідно до інструкції виробника та частіше проводити огляд фільтруючих елементів. Крім того, Держпродслужба радить мінімізувати вживання сирої води. Використовувати кип'ятіння як додаткову міру знезараження питної води.

"Про відхилення у стані водопровідної води повідомляйте диспетчерську Київводоканалу за тел.: 0442007301 або 15-81 (зі стаціонарного)", – додають у КМДА.

Раніше ми писали, доступних цін на м'ясо можна не чекати? В Україні критична ситуація з поголів'ям худоби

Також портал Знай.ua писав, бензин стає дорожчим: українські АЗС показали свіжі цінники на паливо, радіти нема чому