Сніг і холод вже прийшов в Україну, а це означає, що не за горами і ожеледиця. Щоб не потрапити в рубрику "смішно падіння на Андріївському узвозі" потрібно знати нюанси ходіння по льоду.

Звісно, ​​всьому треба вчитися і цьому теж. їдь одна справа потрапити в смішне відео, а зовсім інше - покалічити себе. У цій статті ми розповімо нашим читачам, як примудритися встояти на ногах і що можна зробити із взуттям, щоб воно не ковзало.

Ожеледиця
Ожеледиця

Що зробити, щоб взуття не ковзало

Льодоступи

Льодоступи є найпоширенішим способом, який допоможе встояти на ногах на льоду. Головна їх особливість полягає в тому, що вони легко надягають на будь-яке взуття і мають спеціальні протиковзкі шипи. Ще однією перевагою є їхня ціна, тому що вони доступні кожному і виручать будь-кого в слизьку погоду. Але перш ніж їх купувати, необхідно приміряти, щоб вони підійшли. Не бажано купувати товар наосліп, бо потім можуть з'явитися якісь нюанси.

Льодоступи, фото з вільних джерел
Льодоступи, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Клей та пісок

З піску та клею можна зробити гарне абразивне покриття. Потрібно взяти клей і нанести його по всій підошві черевика, після чого на нього висипати пісок. Цей спосіб буде не лише ефективним, а ще й довговічним. У нього є лише один недолік - це обсипання піщинок у будинку, через що доведеться часто прибирати.

Лейкопластир

У сильну ожеледицю звичайний аптечний лейкопластир стане незамінним, оскільки він не ковзатиме по льоду. Для цього потрібно наклеїти пластир по всій довжині черевика. Цей спосіб хоч і є ефективним, але не довговічним, тому що пластир дуже швидко відпаде, особливо якщо на вулиці мокра погода.

Наждачний папір

Наждаковий папір є вдалим абразивним матеріалом, який зможе зробити будь-яке взуття стійким навіть на слизькій поверхні. Приклеїти наждачний папір до підошви черевиків можна за допомогою клею. Вона зможе протриматися на взутті близько одного тижня. Якщо немає можливості її клеїти, можна просто підошву потерти наждачним папером. Цей спосіб є довгостроковим, але тільки він може пошкодити взуття. У цьому випадку доведеться вибирати, що дорожче: взуття чи здоров'я.

Ожеледь, скріншот: Youtube
Ожеледь, скріншот: Youtube

Обробка взуття спеціальними засобами

Щоб зберегти і не зіпсувати зимове взуття, необхідно віддати його у взуттєву майстерню, де її покриють спеціальним протиковзким напиленням. Крім того, майстер може заглибити протектор на підошві.

Нагадаємо, що ці жінки дратують більше стрілок на колготках: 4 імені, які не хоче чути ніхто.

Раніше ми повідомляли, що зміцниться чи впаде так низько, як ніколи досі? Яким буде курс гривні 2023 року.