Один із найпопулярніших в Україні овочів випав із загальної тенденції до зростання, поки інші продукти змагаються між собою, у кого більший цінник. Картопля вже не перший тиждень приємно тішить українців невисокими цінами, адже за таких розцінок можна ще й зробити запаси на зиму.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу AgroNews.

Картопля. Фото: скриншот Youtube
Картопля. Фото: скриншот Youtube

Однак, на думку експертів, невдовзі ситуація може змінитися. Ціни на картоплю різко злетять. Цього року збирання врожаю картоплі затяглося через дощовий початок осені.

Адже масове збирання цього коренеплоду зазвичай припадає саме на вересень. Активно копати картоплю почали лише у жовтні. І, як з'ясувалося, через підвищену вологість ґрунту більша частина врожаю виявилася не найкращою якістю.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Тому зараз фермери поспішають якнайшвидше збути саме таку картоплю, яка не може зберігатися довго. Вони виставили невисокі ціни на свою продукцію, щоб забезпечити їхній швидкий збут. Ми вже писали, що станом на 24 листопада середня вартість молодої картоплі знизилася з 12,51 грн/кг до 11,60 грн/кг.

При цьому багато українців, користуючись невисокими цінами, вже встигли зробити картоплю для зимового зберігання. Проте фахівці кажуть, що такий коренеплід довго не зберігатиметься, і добре, якщо він протримається хоча б першу половину зими.

Ціни на картоплю, скріншот з відео
Ціни на картоплю, скріншот з відео

Більш якісний овоч, виробники заклали на зимове зберігання. Його продажі приступлять після того, як у продавців вичерпаються запаси менш якісної картоплі. І, звичайно, тоді він уже буде набагато дорожчим, ніж той, який можна купити зараз.

До вартості якісного продукту ще потрібно приплюсувати надбавку за зберігання, яке через регулярні відключення електрики та високі тарифи на енергоносії стало дуже дорогим "задоволенням".

Нагадаємо, начинка більше ніколи не витікає: простий спосіб залишити варення, сир або м'ясо всередині пиріжка.

Раніше повідомлялося, названі товари, ціни на які навіть не думають зупинятися: сплатити зможуть не всі.

Також, не почуємо: кава, чай та мінералка — як змінилася цінники за місяць.