Багато українців, особливо пенсіонери, малозабезпечені сім'ї та багатодітні сім'ї через вторгнення російських окупантів перебувають на межі виживання. Український уряд разом із міжнародними організаціями таким особам надають матеріальну допомогу.

Відомо, що гроші можна отримати на лікарські засоби, продукти та на оплату проживання.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінреінтеграції.

Центри прийому біженців. Фото: скриншот Youtube
Центри прийому біженців. Фото: скриншот Youtube

Повідомляється, що в рамках спільних проектів Мінреінтеграції, Укрпошти та міжнародних організацій мешканцям звільненого Херсона та області надається фінансова підтримка. Таку допомогу мають право отримати усі громадяни, які були в окупації.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Громадянам, які пережили окупацію, через Укрпошту виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 1200 та 2200 гривень готівкою на особу. На матеріальну допомогу мають право як дорослі, так і діти.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Списки отримання коштів формують соціальні працівники органів місцевого самоврядування. Щоб отримати грошову підтримку, необхідно попередньо звернутися до відповідної місцевої ради.

Подати заявку на отримання фінансової допомоги можна онлайн, заповнивши реєстраційну гугл-форму.

Нагадаємо, в Україні пенсіонери можуть отримати сотні гривень збільшення до виплат: є дві умови.

Раніше повідомлялося, коли втратив близьку людину і залишився без копійки: у ПФУ підказали, що потрібно для отримання пенсії.

Також, як виплачуватимуть субсидії після Нового року: українцям нагадали про важливі нюанси.