Війна для багатьох стала випробовування не лише психологічним, але й фінансовим.

В Україні почали менше витрачати на розваги, послуги у сферах краси, косметику та алкоголь. Про це в ефірі 1+1 розповіла голова Ради незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

Експерт. Фото: Youtube
Експерт. Фото: Youtube

За словами експерта, від початку широкомасштабної війни, українці економлять на іграшках, купівлі одягу, харчах (обирають дешевші) та на комунальних платежах.

Якщо порівнювати з травнем-серпнем, добробут українців почав поліпшуватися. Та водночас спостерігається негативна тенденція — багато людей втратили роботу, якщо порівнювати із січнем 2022 року — із 81% до 66%, - каже Коробкова.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Базар. Фото: Youtube
Базар. Фото: Youtube

Дослідження експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua свідчить, що кожному третьому громадянину України щомісяця не вистачає грошей до зарплати, а кожен четвертий витрачає на харчові продукти до 60% свого бюджету.

Така "раптова бідність" зумовлена втратою роботи, скороченням зарплат, інфляцією та девальвацією.

Багато зовнішніх переселенців не панують повертатися до України, що на жаль має тенденцію до зростання.

Нагадаємо, ми писали, що українці у 2022 році менше їдять сир, як це відображається на цінах: Європа "облизується".

Як повідомляв "Знай.ua" українці перед морозами втрачають субсидії: хто і чому у важкий час залишиться без допомоги.

Також "Знай.ua" інформував, про котлети по-київськи можна не мріяти: в Україні слідом за яйцями різко підскочила ціна на курятину.