Попри те, що експерти прогнозували постійне зростання на продукти, деякі товари знизились в ціні, це стосується борошна.

Зокрема це спостерігається на моніторинговому порталі Мінфін, де друкують ціни на ходові продукти у популярних супермаркетах України.

Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео
Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео

За місяць ціна змінилася з 22,15 грн за кілограм борошна "Хуторок" до 20,30 грн, що дорівнює майже 8% зниження ціни. Варто зазначити, що це середнє значення ціни, мінімальна ціна за кілограм борошна у супермаркеті Ашан 19, 30 грн. Максимальну пропонує Мегамаркет - 21,60 грн.

Ціна на борошно. Фото: Мінфін
Ціна на борошно. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак на макарони та хліб, зниження ціни не вплинула. З трьох позицій макаронних виробів: вермішель довга, вермішель коротка та макарони пір'ям, така ж сама ціна як і минулого місяця залишилась у вермішелі, а макарони пір'ям навіть здорожчали з 28,73 грн до 29,77 грн.

Хліб подорожчав також. Деякі позиції на декілька копійок, а деякі - на пару гривень.

Імовірно, ціна може й не знизитися через вимкнення електроенергії, та здорожчання інших складових продукції.

Хліб на полиці. Фото: скриншот youtube
Хліб на полиці. Фото: скриншот youtube

Крім борошна донизу пішла ціна на гречку та деякі сорти м'яса. Стабілізації більшою мірою сприяє імпорт продукції, яка вирівнює попит та споживання.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні подорожчав бензин і це ще не межа: що буде з цінами на пальне.

Як повідомляв "Знай.ua", популярні "новорічні" консерви змінилися в ціні: скільки коштує горошок та кукурудза.

Також "Знай.ua" інформував, популярні "новорічні" консерви змінилися в ціні: скільки коштує горошок та кукурудза.