Ситуація на валютному ринку залишається нестабільною, через війну, інфляцію та нестабільність економіки.

Фінансовий аналітик з компанії Concorde Capital Олександр Паращій зазначив, що наступного місяця різких коливань у курсі американського долара не передбачається. Він залишатиметься у відносно стабільній ціні, пише видання Today.ua.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Ситуація, звісно, буде залежати й надалі від того, що відбуватиметься на фронті, а також від критичності руйнування енергетичної інфраструктури російською армією.

На думку економіста, серйозних коливань курсу не очікується:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Якихось серйозних чинників, які б говорили про послаблення гривні, поки що немає. Тому, я думаю, що так і буде – до 40 грн, - заявив Паращій

Експерт також назвав умови, за яких курс долара буде збільшуватися, знецінюючи гривню. На думку аналітика, визначальними залишаються військові новини. Під час масованих атак ворога, українці можуть почати панікувати та це спровокує ажіотаж навколо долара, масово скуповуючи його. При такому варіанті курс валюти зростатиме.

Наразі середній курс долара в банках: 40 грн купівля та 40,5 грн - продаж. На чорному ринку купівля 40,3 грн, продаж - 40,45 грн.

Нагадаємо, ми писали, що популярні "новорічні" консерви змінилися в ціні: скільки коштує горошок та кукурудза.

Як повідомляв "Знай.ua" українці перед морозами втрачають субсидії: хто і чому у важкий час залишиться без допомоги.

Також "Знай.ua" інформував, чи зараховують стаж за період перебування на обліку в Центрі зайнятості — у ПФУ дали пояснення.