Томатна паста - це універсальний продукт, який використовується для приготування багатьох смачних страв, зокрема додається до борщу. Втім нові ціни на продукт можуть змусити українців відмовитися від цієї ідеї. Так, портал Мінфін показав, скільки коштує томатна паста у супермаркетах.

Станом на другу половину листопада цінники на томатну пасту помітно піднялися. У середньому продукт торгової марки "Чумак" коштує 76,13 грн за упаковку 350 грамів. При цьому варто зазначити, що цінники варіюються в залежності від мережі супермаркетів. Наприклад, у Megamarket дана томатна паста коштує 73,20 гривні, а у Varus – 80,50 гривні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Примітно, що лише за місяць томатна паста подорожчала одразу на 3 гривні. У жовтні середній цінник був помітно нижчим – 73,05 гривні.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Слід зазначити, що з початку 2022 року ціни на томатну пасту піднялися в прямому значенні до небес. Станом на 1 січня цього року цей продукт у середньому продавався по 29,14 гривні, тобто за ці місяці подорожчання становило 46,99 гривні.

Динаміка цін на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Динаміка цін на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв нові ціни на яйця, цукор і кондитерку: українці перед Новим роком дізналися, чи зможуть накрити святковий стіл.