В Україні ціни на продукти харчування скачуть туди сюди і доки українці радіють копійчаному подешевшанню на деякі категорії, вони вже встигають знову підскочити в ціні.

Нині ж у нашій країні злетіли ціни на сирі продукти. Про це йдеться в коментарі пресслужби Національного банку України щодо інфляції у жовтні 2022 року.

Виходячи із підсумків жовтня, в Україні значно здорожчали деякі групи товарів. Однак вартість деяких продуктів все ж таки опустилася.

Зокрема ціни в країні сповільнилися на борошно, гречку та інші крупи. Також за останні дні призупинилося і подорожчання овочів, насамперед, борщового набору. У Нацбанку пояснили, що така стабілізація обумовлюється розширенням пропозиції із центральних та північних регіонів.

А ось зростання цін на сирі продукти харчування швидко прискорилося. Здодорожчали яйця, свинина, імпортні фрукти, цукор, кондитерські вироби, безалкогольні напої та соус. На додачу до цього в Україні на тлі просідання національної валюти прискорилося зростання цін на сухофрукти, рибні продукти, оливкову та соняшникову олію, вершкове масло та сири.

Зараз ми зіткнулися з аварійними відключеннями світла, що теж призведе до подорожчання деяких категорій продуктів, виробництво яких залежать від енергопостачання.

Переконливо просимо всіх українців не створювати штучного попиту на товари хаотичним скупанням великої кількості продуктів.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео
Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що вечеря скасовується: нові ціни на хліб, гречку, цукор та яйця змусять українців рахувати кожну копійку.

Раніше ми повідомляли, що супермаркети опустили ціни на популярну "молочку": скільки коштує кефір, сир та йогурт.