Українці вже півтора місяці живуть у абсолютно нових для себе умовах. Через відсутність електроенергії іноді трапляються перебої зі зв'язком, що призводить до нових проблем.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів порталу SPRAVDI, як вирішити низку проблем через відсутність електроенергії.

Через відсутність мережі неможливо навіть зателефонувати. Насамперед це відчувають мешканці Бучі, Ірпеня, Гостомеля, а також інших міст Київської області.

Скрін, Facebook Віктор Ляшко
Скрін, Facebook Віктор Ляшко

Однак, виявляється, швидку допомогу можна викликати навіть за відсутності мобільної мережі і зробити це досить просто.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

"Іноді українці не можуть додзвонитися на "103" через перебої зі зв'язком, які трапляються внаслідок російських терористичних атак", - пояснив він.

По-перше, можна спробувати скористатися стаціонарним зв'язком, або ж регіональними мобільними інтернет-додатками. Не зайвим буде, якщо ви знаєте екстрений набір на своєму телефоні, який має працювати за будь-яких розкладів.

Швидка допомога, фото: скріншот з відео
Швидка допомога, фото: скріншот з відео

Виявилося, що завдяки спеціальним генераторам оперативно-диспетчерська служба працює навіть при відключенні електроенергії по всьому місту, і дзвінки за номером на 103 приймають абсолютно у всіх регіонах України.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що ціни на капусту в Україні підскочили майже вдвічі, але це не кінець: експерти прогнозують подальше подорожчання

Раніше повідомлялося, що буде достатньо хліба наступного року: аграрії не змогли якісно провести посів пшениці озимої

Також, загальна мобілізація в Україні: чоловіків позбавлятимуть деяких прав за відмову ставати на облік у військкомат