Ціни підвищились через зміну торговельної активності у цьому сегменті ринку. При цьому більшість аграріїв призупинили продаж високоякісного овочу і заклали його на зберігання.

Таке рішення змінило ціновий тренд, та тепер коренеплоди можна продавати за вищими цінами. Про це повідомляють фахівці сайту EastFruit.

Морква, скріншот з відео
Морква, скріншот з відео

Причина подорожчання продукту

Фермерські господарства пропонують для продажу лише надлишки продукції, тому пропозиція на ринку стала обмеженою. Зараз українські виробники відвантажують овоч по 15-20 грн за кг. Минулого тижня середня ціна була на 13% нижчою.

Коренеплід, який не підходить для тривалого зберігання, можна купити набагато дешевше. Кілограм коштуватиме 10 грн.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ключові гравці ринку зауважили, що посівні площі під моркву суттєво знизилися. Аграрії знизили плани вирощування цієї продукції або відмовилися від неї. Справа в тому, що в основних регіонах для вирощування культури точаться активні бойові дії.

Ціни в супермаркетах на моркву

У супермаркетах ціна на моркву в порівнянні з минулим місяцем навпаки знизилась. Якщо у жовтні кіло помаранчевого овоча коштувало більш як 24 грн то зараз 22,82 грн.

Ашан пропонує моркву за 21,90 грн.

Новус може похвалитися найнижчою ціновою пропозицією - 19,69 грн за кіло.

Варус - 21,80 грн за кіло моркви, а Мегамаркет пропонує найвищу ціну - 27,90 грн за кіло.

Скриншот цін , мінфін
Скриншот цін , мінфін

Нагадаємо, ми писали, що овоч, який зробить диво з вашим організмом: його корисні властивості неабияк здивують.

Як повідомляв "Знай.ua" м'ясо, яйця, молоко та соняшникова олія: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Також "Знай.ua" інформував, що огірки впали у ціні через зростання імпорту: що пропонують на українському ринку.