Стало відомо, які товари можуть подорожчати в Україні вже до 2023 року. Ціни неприємно здивують кожного українця без стабільного заробітку, і доведеться заощаджувати ще сильніше.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука.

Насамперед, за його словами, зростуть ціни на м'ясні та молочні продукти, а також на кондитерські вироби. Подорожчає й аграрія, яка потребує додаткових витрат на зберігання у зимову пору року.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

"Через відключення електроенергії підприємства або припиняють виробництво, через що обсяг продукції скорочується, або самостійно генерують електроенергію. Використання генераторів на паливі коштує приблизно в 5 разів дорожче. Тому ми спостерігатимемо подорожчання ряду продуктів на 10-15% залежно від категорії", – каже експерт.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

А ось на превеликий подив ціни на гречку підуть вниз. Такий тренд триває з вересня місяця, і продовжуватиметься завдяки великому врожаю. Більшість його через погану погоду ще не було доставлено на полиці супермаркетів.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Завдяки швидкому збільшенню пропозиції цінники на гречку будуть на рівні 55-60 гривень за кілограм.

А ось щодо можливого дефіциту цілої низки продуктів в Україні, то зараз немає жодних підстав для цього. Проте все може також залежати від поведінки російських окупантів на фронті та стабільності подачі електроенергії.

Супермаркет, фото: Знай.uaмаркет, фото: скриншот из видео
Супермаркет, фото: Знай.uaмаркет, фото: скриншот из видео

Нагадаємо, як безробітним українцям оформити допомогу від держави: покрокова інструкція

Раніше повідомлялося, що українці можуть не сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху: хто входить до переліку винятків

Також, м'ясо, яйця, молоко та олія: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти