Україні час готуватися до одного з найскладніших днів за всі роки своєї незалежності. Електрика може не бути ще дуже довго.

Про це в ефірі Єдиних новин сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Справа в тому, що 15 листопада відбулася найбільша атака в історії енергетики, від якої постраждали одразу всі регіони України. Найскладніша ситуація сьогодні, як не дивно, у західній частині, а також у центральній та північно-східній.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Співробітникам доводиться навіть переходити до аварійних графіків відключень, що дозволило уникнути повного «блекауту». Енергетики відразу приступили до ремонтних робіт, які частково вже були закінчені, але ще дуже багато труднощів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Водночас наступні кілька днів будуть важкими: наближається похолодання та споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. Тому просимо з розумінням ставитися до відключень, які впроваджуватимуться в міру необхідності, а також не залишатимуть звичку економно використовувати електроенергію" - йдеться у повідомленні компанії.

Свічка, фото: Знай.ua
Свічка, фото: Знай.ua

Ворог дуже жорстокий, і на цьому навряд чи збирається зупинятися, але й українці не слабкий народ, і обов'язково знайдуть вихід із цієї ситуації. У компанії дали кілька порад, які дозволять впоратися з цією нечистю.

"У нас є план реагування на різні ситуації, у тому числі й найгірші. Водночас, українцям потрібно бути готовими до значних перерв в енергопостачанні та мати необхідний запас води, заряджені пристрої та павербанки", - підсумували в підприємстві.

Нагадаємо, що забудуть, як виглядають літери? Зимові канікули розтягнуться, скільки гулятимуть школярі у Києві

Раніше повідомлялося, що в Росії через санкції почали закінчуватися ліки: скасовують навіть планові операції

Також 4 знаки Зодіаку, яким щастить із грошима — кому можна не хвилюватися про фінанси