Газ найближчим часом може значно впасти в ціні, і відома тепер навіть середня вартість. Це може дуже порадувати українців.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Нещодавно було оприлюднено фактичну вартість реалізації природного газу в Україні за жовтень поточного року, і вона склала 38 294,51 гривні за одну тисячу кубометрів без податку. Це як мінімум на 4,1% менше, ніж місяцем раніше.

Середня ціна газу розраховується з метою Податкового кодексу України щодо стягнення рентної плати за використання надр.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тарифи, фото: Мінекономіки
Тарифи, фото: Мінекономіки

До речі, тарифи залишаться без змін аж до кінця війни, адже раніше Верховною Радою було ухвалено закон про мароторію на підвищення тарифів на газ, тепло, а також гарячу воду. Пов'язано це із проблемами, які принесла до нашої країни повномасштабна війна.

Навіть попри те, що з початком опалювального сезону витрати на комунальні послуги збільшаться на 80%, тарифи не перераховуватимуться.

Офіційно в органах місцевої влади стверджують, що тарифи "заморозили". Однак насправді платити все одно доведеться більше, ніж торік. Так, за оцінками Держстату, якщо порівняти січень-серпень минулого року із поточним, виявиться, що газ подорожчав приблизно на 16%.

У грудні минулого року ціна становила 6,33 гривні за кубометр, а цього року очікується вже 7,96. У грудні 2022-го доведеться заплатити 1592 грн, тоді як за аналогічний період минулого року було 1266 гривень.

Платіжка, скріншот: Youtube
Платіжка, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що українці закликали не вимикати світлофори, а депутати збираються карати пішоходів: як віялові відключення вплинули на наше життя

Раніше повідомлялося, що в Україні знову зросла зарплата для окремих професій: ким працювати, щоб отримувати 40 тисяч

Також, не дозволяйте обшукувати вас у супермаркеті: українці дізналися, у якому разі охоронець ТРЦ має право перевірити вас