За звичкою ми складаємо в холодильник багато продуктів, не замислюючись про те, що цим псуємо їх.

Так, багато хто знає, що наприклад банани зберігати в холодильнику в жодному разі не можна, адже вони сохнуть. А яким ще продуктам протипоказаний холодильник? Нині ми про це розповімо.

холодильник
холодильник

Цибуля та часник

У холодильнику цибуля псується набагато швидше, ніж на прилавку в магазині. Овоч починає гнити зсередини, а зовні ніяких видимих ​​змін немає. Крім цього, цибуля часто передає свій специфічний запах іншим продуктам, що знаходяться по сусідству. Нарізану і очищену цибулину зберігати в холодильнику можна, тільки перед цим її треба помістити в герметичний пакет.

Мед

Напевно, ви помічали, що коли дістаєте мед з холодильника, він стає твердим. До того ж, при холодних температурах він починає кристалізуватися. Правильно зберігати мед далеко від сонячних променів і за кімнатної температури. Щоб швидко реанімувати мед після холодильника достатньо поставити банку в миску з теплою водою.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сира картопля

Картоплю треба зберігати у темному та прохолодному приміщенні, але однозначно не в холодильнику. В результаті неправильне зберігання може призвести до того, що крохмаль почне розщеплюватися, і в приготовленому вигляді картопля буде твердою та несмачною.

Шоколадно-горіхова паста

Варто поставити шоколадну пасту в холодильник, як вона одразу перетворюється на камінь. Помістіть банку з десертом на кухонну полицю. Так паста може зберігатися протягом місяця.

Шоколадно-горіхова паста, скріншот: YouTube
Шоколадно-горіхова паста, скріншот: YouTube

Волоські горіхи

Здавалося б, горіхи можна зберігати в холодильнику, але вони втрачають свої смакові якості. Крім цього, вони, як губка, вбирають запахи продуктів, які знаходяться по сусідству. Тому для зберігання горіхів підійде кімнатна температура і краще використовувати для цього герметичний контейнер.

Яблука та груші

Від хрусткої структури фруктів після зберігання в холодильнику не залишиться і сліду. Навіть у супермаркетах яблука та груші зберігають на прилавках, але ніяк не в холодильних камерах.

Томати

Помідори також не варто зберігати у холодильнику. Їхня м'якоть тоді перетвориться на кашу, а шкірка втратить пружність, та й смак буде відрізнятися. Стиглі томати найкраще зберігати в сухому місці, а недозрілі - на підвіконні.

фото Getty Images
Помідори, томати // фото Getty Images

Нагадаємо, що робити, якщо помутніли розсоли в огірках: перевірені поради щодо порятунку консервації від вибуху банок.

Раніше ми повідомляли, чим замінити дорогі яйця у фарші, випічці та млинцях: ці поради заощадять вам гроші.