Останнім часом українці почали помічати поступове зниження цін на яйця, які ще нещодавно були буквально "золотими", проте експерт прогнозує чергове подорожчання до новорічних свят.

Про це в ефірі телеканалу "Ми - Україна" розповів член економічного дискусійного клубу Олег Пєндзін.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Експерт нагадав, що через низку причин яйця є лідерами серед продуктів харчування, що дорожчають. Хоч із жовтня ціни почали трохи падати, але, як виявилося, споживачам ще зарано радіти.

На ціноутворення впливає зростання вартості комбікорму для птахів, знищення птахофабрик на окупованих територіях, а також сезонність, бо в цю пору року кури вже несуться не так швидко і не в таких масштабах.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Курячі яйця. Фото: скриншот youtube
Курячі яйця. Фото: скриншот youtube

До Нового року вартість продуктів, зокрема яєць, може суттєво змінюватися, деякі магазини навіть спекулюють на цьому, хоча приємні знижки все ж таки зустрічаються.

"Перед святами – у грудні – ми однозначно з вами побачимо зростання цін. Яєць наприкінці першого місяця зими однозначно не вистачатиме, оскільки вони є одним із головних інгредієнтів традиційного новорічного салату "Олів'є". Тому вони будуть дорожчати", - попередив Пензін.

Раніше ми писали про те, що ціни на дрова в Україні зросли майже вдвічі - як вибрати якісний продукт

Як повідомляв Знай.ua, супермаркети виставили нові цінники на популярні крупи: гречка та рис майже зрівнялися в ціні

Також портал Знай.ua писав, ніколи не годуйте кота курячими шиями, оселедцем та хрящами: експерт розповів, як "ласощі" вбивають пушистиків