Як відомо, російські окупанти знову пошкодили один із найголовніших та ключових об'єктів Укренерго, через що електрики може не бути ще довше, ніж планувалося.

Про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго".

Сталося це ще минулого тижня. Після чергового запуску росіянами ракет по Україні було значно пошкоджено один із ключових об'єктів інфраструктури Укренерго, що вплинуло на харчування низки областей, де ситуація залишається складною.

Йдеться насамперед про Київ, Київську, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Сумську, Харківську, Полтавську, а також Донецькі області. Там застосовуються як планові, а й аварійні відключення електрики.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На сьогоднішній день Київський та харківський енерговузол є одними із найбільших регіонів споживання електроенергії, і туди передають зараз її з тих регіонів, де вони виробляються.

"Але мережа в цих областях отримала дуже тяжкі пошкодження і поступово відновлюється силами Укренерго та інших енергетичних компаній. Таких масштабних пошкоджень, які з 10 жовтня зазнала українська енергетика, не зазнавала жодна енергосистема. Тому говорити про їхнє повне усунення поки не доводиться", — йдеться у повідомленні.

Вимкнення електроенергії. Фото: скрін youtube
Вимкнення електроенергії. Фото: скрін youtube

Через це в перелічених вище областях ще деякий час будуть впроваджувати планові відключення, щоб якось все повернути в колишнє русло.

"Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб повернути звичний для кожного режим споживання електроенергії. Допомогою кожного українця у цьому буде економне споживання електроенергії", - додали у повідомленні.

Нагадаємо, як продати старе авто в Україні: однієї СТО не обійтися, готуйте ганчірку

Раніше повідомлялося, що захисникам Києва виділять ще 100 мільйонів від держави: коли та хто зможе отримати гроші

Також, дощі чи несподіване тепле сонце: хорошої погоди вистачить лише для кількох областей, прогноз на 10 листопада