Оплата комуналки відбирає левову частку бюджету українців щомісяця. І хоча запроваджено мораторій на підвищення цін в окремих категоріях послуг, все з 1 грудня дещо може змінитися.

І це стосується насамперед підприємств, унаслідок чого зростуть ціни та на товари, які там виробляються.

Про це пише 24 канал.

Тарифи на тепло

Зазначимо, що минулого опалювального сезону Нафтогаз продавав газ тепловикам по 6,33 грн. за кубометр, а цього року – по 7,96 грн. за кубометр. Тобто тарифи зростуть. Наприклад, обігріти будинок 200 кубами газу обійдеться у грудні 2022-го – 1592 гривні. Зазначимо, що торік такий обсяг споживання коштував 1266 грн.

Опалення, скрін: YouTube
Опалення, скрін: YouTube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Тарифи на газ

Так, тарифи на рівні станом на 24 лютого зафіксовані на час війни та протягом шести місяців після неї. Оскільки більшість споживачів є клієнтами Нафтогазу, то для них тариф становитиме 7,99 грн. за кубометр. В інших постачальників ціни різняться, але різниця відносно невелика.

Тиск газу. Фото: скриншот Youtube
Тиск газу. Фото: скриншот Youtube

Тариф на електроенергію

Вартість кіловату також не зміниться. При споживанні до 250 кВт-год тариф становитиме 1,44 грн., а при споживанні понад 250 кВт-год – 1,68 грн.

У жовтні НКРЕКУ розглядала можливість підвищення тарифів на електроенергію для підприємств. Проте, представники багатьох промислових підприємств заявили, що це може змусити виробництво зупинитися повністю.

Тарифи на воду

Ціна на гарячу та холодну воду для всіх споживачів гарячої води та опалення з 1 листопада залишається на рівні 24 лютого 2022 року. Тарифи з водопостачання та водовідведення залежать від регіонів.

Водопостачання, фото: slovoidilo.ua
Водопостачання, фото: slovoidilo.ua

Нагадаємо, що у Києво-Печерській лаврі у розпал війни помолилися за росію.

Раніше ми повідомляли, як українці отримуватимуть зарплату у разі відключення світла: розмір виплат та альтернатива від начальства.