Деякі групи продуктів тримали планку з початку війни і не дорожчали, серед них була картопля. Проте ситуація змінилася і майже в середині листопада закупівельні ціни на овоч зросли, тож це позначилося і на цінах у супермаркетах.

За даними Мінфіну, порівняно з кінцем минулого тижня, картопля подорожчала на 0,26%. Примітно, що цього ж місяця минулого року середньозважена ціна на картоплю в Україні склала 11,92 гривні, зараз вона становить 9,27 гривні, а це на 18 копійок дорожче за середню ціну в жовтні.

Супермаркети поновили ціни на коренеплід: Metro – 8,6 грн; Auchan – 8,3 грн.; Megamarket – 10,9 грн.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Аналітики проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" розповіли, що незважаючи на зростання закупівельних цін на 20-30%, картопля була якісною, а торговельна активність на ринку не слабшала.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Щодо подальшого зростання цін на картопля інформації мало, проте є визначальні фактори, які можуть змінити ситуацію.

"Причин для подальшого зростання цін на картоплю протягом найближчих тижнів немає, якщо тільки виробники масово не стримуватимуть продажу продукції зі сховищ", – зазначають експерти.

Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube
Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube

Раніше ми писали про те, як не стати жертвою колекторів – врегулювання простроченої заборгованості

Як повідомляв Знай.ua, пенсія за зниклих безвісти: як отримати і хто може претендувати на виплати

Також портал Знай.ua писав, необхідно тисячам українців: як без зайвої бюрократії швидко оформити дитину-переселенця до дитсадка.