У першій половині листопада українські супермаркети знизили ціни на низку популярних фруктів, втім, набагато доступнішими для гаманців покупців вони не стали. Портал "Хвиля" з посиланням на дані Мінфіну розповідає, як змінилися цінники на лимони, апельсини, мандарини та яблука.

Фрукти - одна з категорій продуктів, яка з початку 2022 найбільше додала в ціні. У першій половині листопада цінники на деякі позиції почали знижуватись, проте сильного полегшення для гаманців українців це не принесло.

Фрукти . Фото: Знай. UA
Фрукти . Фото: Знай. UA

Так, ціни на лимони в середньому впали із 70,82 гривні за один кілограм до 70,17 гривні.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Апельсини впали у ціні більш помітно – більше ніж на 5 гривень: з 78,27 гривні до 73,13 гривні за кілограм. Апельсини преміум сегмента подешевшали також одразу на 5 гривень – 81,45 гривні до 76,45 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Українські яблука втратили в ціні майже 2 гривні і коштують у середньому 12,62 гривні за кіло замість колишніх 14,61 гривні.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Рекордсменами здешевлення стали мандарини, які впали в ціні з 100,97 до 82,94 гривні за кіло.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Також наш портал інформував, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.