Незважаючи на суттєве пошкодження енергосистеми після масованих ракетних атак російських окупантів, тарифи на електроенергію для населення утримують на колишньому рівні. Коли суми у платіжках все ж таки можуть зрости, розповідає інформаційний портал "На пенсії".

Масовані атаки російських окупантів завдали суттєвих пошкоджень енергетичній системі України, що спричинило планові та аварійні відключення. Незважаючи на важку ситуацію, тарифи на електроенергію утримують на колишньому рівні.

Ціни на електрику, кадр з відео
Ціни на електрику, кадр з відео

Так, споживачі, які за місяць витрачають до 250 кВт/год платять менше - по 1,44 гривні за кожний кВт/год. Ті, хто споживає понад 250 кВт/год. щомісяця відповідно платять за тарифом, який трохи вищий - 1,68 за кожний кВт/год. За даними Міністерства енергетики, більшість населення (близько 80%) споживають менше 250 кВт/год.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Ці тарифи для населення діятимуть до 31 березня наступного року, а далі, ймовірно, ціни на електроенергію утримувати не зможуть і суми у платіжках почнуть зростати. Втім, в уряді поки що не робили відповідних анонсів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але співробітники вимагають поваги.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Міністерстві соціальної політики анонсували підвищення соцдопомоги на 50% від прожиткового мінімуму: кому пощастить.