Незважаючи на всі очікування, перший місяць зими може виявитися дуже морозним і лютим. До чого готуватись у найскладніші 3 місяці для України.

Про це повідомив портал Gismeteo.

За їхніми даними, грудень не надто порадує нас погодою, і очікуються сильні заморозки як вдень, так і вночі. У середині місяця буде від -16 до -17 градусів, тож теплий одяг краще підготувати заздалегідь.

Мороз і холод, скріншот: YouTube
Мороз і холод, скріншот: YouTube

Крім того, якщо будуть перебої з електрикою та опаленням у цей час через ракетні обстріли росіян, то доведеться дуже складно. До речі, у північних областях морози можуть досягти 20 градусів, що нікого не тішить.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, як зазначають експерти, у грудні очікується величезна кількість снігу, і спочатку він традиційно очікується у західній частині країни.

Починаючи з другого тижня місяця, швидко переміститься і в інші області України, покривши всю практично територію сніговою кулею.

Холод. Фото: Інформатор
Холод. Фото: Інформатор
Холод. Фото: Інформатор

До слова, зима прийде цього року вчасно, і морози "кусатимуть" вже з перших днів, але після 7 грудня очікується сильне похолодання.

Вже 11 грудня в Україну прийде потепління - ночі будуть морозними, а вдень температура повітря триматиметься від 0°С до +3°С. Така відносно приємна погода може протриматися практично всю другу декаду грудня, і часом доходитиме аж до 10 градусів тепла.

Раніше експерти взагалі заявляли, що нас чекає набагато тепліше зима, ніж ми бачили раніше. Холодні дні з морозною температурою до 20 градусів будуть, але такі коливання продовжаться до п'яти днів. Загалом середня температура очікується на рівні +5…-5 градусів.

Сніг у Франківську, фото "Галка"
Сніг у Франківську, фото "Галка"

Нагадаємо, як продати старе авто в Україні: однієї СТО не обійтися, готуйте ганчірку

Раніше повідомлялося, що захисникам Києва виділять ще 100 мільйонів від держави: коли та хто зможе отримати гроші

Також, дощі чи несподіване тепле сонце: хорошої погоди вистачить лише для кількох областей, прогноз на 10 листопада