Деякі українці отримали подвійні платіжки за газ та заплатили одразу й газзбутам, які раніше постачали блакитне паливо та "Нафтогазу", який є головним постачальником. Це сталося ще у травні, але гроші людям не вдається повернутися досі. Про це повідомляє "ГазПравда".

Так, деякі газзбути виставили споживачам платіжки за газ, який вони не постачали. Отримані гроші за травень газзбути не стали перераховувати "Нафтогазу", оскільки відповідного механізму немає і автоматично повертати гроші також не стали. Українців, які переплатили, змусили писати заяву і відправляти її з цілою горою додаткових документів.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Втім, найгірше не тим, кому довелося трохи поморочитися, адже залишилися громадяни, яким газзбути відмовили у поверненні грошей. Один із випадків стався із пенсіонеркою з Білої Церкви, яка заплатила на постачання газу 800 гривень одному постачальнику, а потім ще раз іншому. Жінка, як і багато інших українців, не знала, що з травня була переведена до "Нафтогазу", тому сплатила всю суму старому постачальнику газу.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Зазначається, що тим, хто потрапив у схожу ситуацію, слід написати заяву на повернення коштів і відправити її з копією паспорта, ідентифікаційного коду, квитанції про оплату, довідкою з банку з реквізитами карткового рахунку.

Раніше портал Знай повідомляв, боржники за комуналку отримали попередження: із чим доведеться зіткнутися неплатникам.

Також наш портал інформував субсидії у 2023 році: у Мінсоцполітики розповіли, чи забезпечать допомогою всіх нужденних.

Крім того, ми писали, чим грітимуться взимку українці: тарифи на опалення та обсяг газу у сховищах.