Українцям доведеться звикати жити в новій реальності, і тепер на нашу частку випало випробування з віяловими відключеннями електрики. Однак це ще не все.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація у Telegram.

Справа в тому, що через такі постійні відключення можуть траплятися також перебої з мобільним зв'язком і з інтернетом, і цього точно ніяк не уникнути в найближчі тижні. Росія намагається залишити нас без усього, але це не так просто.

Стільниковий зв'язок. Фото: Youtube
Стільниковий зв'язок. Фото: Youtube

Все частіше українці говорять про те, що користуватися мобільним зв'язком стає складніше.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

"Справа в тому, що обладнання вимагає постійного живлення. Для забезпечення стабільної роботи застосовують батареї. Вони можуть забезпечити роботу на 4-5 годин. Тому, коли електроенергію вимикають надовго, акумулятори не встигають перезарядитись. Найпроблемніше питання – мобільний інтернет. Мережа відчуває значну навантаження, коли більшість переходить із домашнього Wi-Fi на мобільний інтернет. Це впливає на швидкість", – інформують у КГВА.

Швидкість відновлення мобільного зв'язку та швидкості інтернету залежатиме саме від тривалості масштабів відключення електроенергії.

Зв'язок, фото: Знай.ua
Зв'язок, фото: Знай.ua

Незважаючи на все це, більшість мереж, що є сьогодні в Україні, продовжує зберігати свою функціональність, і дозволяють дзвонити по телефону або відправляти повідомлення.

Примітно, що такі перебої електрики в Україні, зокрема у столиці, можуть тривати ще кілька тижнів, після чого ситуація знову буде стабільною. Однак це за умови, що повторні ракетні атаки росіян по наших містах не повторяться.

Нагадаємо, що експерт розповів, як перебої з електрикою можуть вплинути на паливо: чи готувати водіям гаманці із заощадженнями

Раніше повідомлялося, що водіїв попередили про дорогі проблеми, не забувайте про передні колеса

Також, батарейки, каністри та пальники: з чого складається набір "чорного дня", який має бути у кожному будинку