Українцям повідомили, що відбувається із попитом різних категорій продуктів на ринку і як сильно змінився в ціні борщовий набір на початок листопада місяця.

Про це написали аналітики проекту East-fruit. За даними, представники України трохи скоротили пропозиції буряку, моркви та ріпчастої цибулі, проте картопля і білокачанна капуста залишаються лідером продажів.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Незважаючи на коливання у пропозиціях, овочі "борщового набору" продовжують дешевшати. Наприклад, капусти побільшало, тому й ціна на неї знизилася. Це стосується і буряку, і моркви.

За спостереженнями, тільки цибуля стала винятком і подорожчала. І оскільки сезон місцевих тепличних томатів підходить до завершення, вони теж додали в ціні.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ринок, фото знай.ua
Ринок, фото знай.ua

Натомість подешевшала пекінська та цвітна капуста, а в сегменті зелені знизилися ціни реалізації зеленої цибулі, салату та цибулі-порей. Подорожчали цитрусові фрукти та лохина. Зменшився максимальний рівень цін на яблуко.

На основі цінових пропозицій учасників експерти проаналізували ситуацію на українському ринку і те, як вона змінилася за минулий тиждень.

Цінова ситуація на ринку, East-fruit
Цінова ситуація на ринку, East-fruit

Раніше ми писали про те, що українці перед зимою зможуть розслабитися: гречки не лише всім вистачить, але вона буде дешева

Як повідомляв Знай.ua, в Україні ціна на огірки наближається до тризначної психологічної мітки: час готувати гаманці перед святами

Також портал Знай.ua писав, що у МОЗ пояснили, як правильно кип'ятити воду у випадках перебоїв та закликали робити запаси