"Укренерго" продовжує відключення електрики для стабілізації енергосистеми країни, зокрема щодо Києва. Так, деяким мешканцям столиці можуть відключати світло поза графіком і на великий термін. З чим це пов'язано, розповів генеральний директор YASNO Сергій Коваленко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Кияни, які живуть у новобудовах, можуть залишатися без світла довше за інших споживачів. Їх відключають поза графіком і на більш тривалий період.

Відключення світла, скріншот з відео
Відключення світла, скріншот з відео

"Кияни скаржаться, що не можуть знайти деякі адреси новобудов у графіку, відключають світло хаотично і надовго. Це тому, що за документами ці будівлі досі будмайданчика. Для будмайданчиків графік відключень жорсткіший, тому що вони є промоб'єктами", - пояснив Сергій. Коваленко.

Він зазначив, що коли компанії розпочинають будівництво будинку, то підключають будмайданчик до мережі, а після завершення робіт об'єкт має підключатися до постійної схеми. Для цього власники квартир мають укласти договір із оператором системи розподілу, а потім із YASNO.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Відімкнення електроенергії, скріншот з відео
Відімкнення електроенергії, скріншот з відео

Директор YASNO заявив, що деякі компанії цей етап пропускають і, як наслідок, будинку не підключаються до мережі за нормальною схемою і мешканцям доводиться платити за електроенергію більше. Водночас співробітники YASNO не бачать чи заселений будинок, не можуть внести до графіку відключень і вводять обмеження, як для будмайданчиків.

Раніше портал Знай повідомляв, Україна знову без світла: у яких регіонах вимикатимуть електроенергію 5 листопада.

Також наш портал інформував, українці почали звикати жити без електрики, і чудово знаходять альтернативні заняття – результати соцопитування.

Крім того, ми писали, як не можна вмикати побутові прилади після відновлення електропостачання: важливо знати кожному.