Українцям показали вже традиційну зміну цін на найходовіші продукти - цукор, сіль та соняшникову олію. На деякі з них ще нещодавно спостерігався дефіцит та дике подорожчання, але, зважаючи на все, ситуація стабілізувалася.

Здешевлення деяких позицій у листопаді порівняно з жовтнем становило лише декілька копійок. Про це повідомили у виданні "Хвиля", посилаючись на дані порталу Мінфін.

Бакалія. Фото: Знай.UA
Бакалія. Фото: Знай.UA

В останньому місяці осені порівняно з жовтнем середня ціна 1 кг цукру у супермаркетах знизилася на 4 коп. – з 34,61 грн. до 34,57 грн. Примітно, що торік цього ж періоду вартість кілограма цукру була майже на 10 гривень нижчою.

Ціни на цукор, дані Мінфіну
Ціни на цукор, дані Мінфіну

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

А ось на сіль цінники зросли. В останні місяці вартість кілограма продукту наблизилася до вартості цукру, хоча раніше ціна солі була в рази нижчою. Станом на 4 листопада вартість 1 кг солі в середньому становить 32,55 грн., хоча ще у жовтні ціна була нижчою – 31,70 грн.

Ціни на сіль, дані Мінфіну
Ціни на сіль, дані Мінфіну

На соняшникову олію також спостерігається подорожчання. Наприклад, торгова марка "Олейна" 850 мл з жовтня до листопада подорожчала з 62,44 грн. до 62, 73 грн., а "Щедрий Дар" 850 мл - з 65,23 грн. до 65,90 грн.

Ціни на олію, дані Мінфіну
Ціни на олію, дані Мінфіну

Раніше ми писали про те, що декілька помилкових міфів про бензин в Україні, які не знають навіть досвідчені водії

Як повідомляв Знай.ua, ставимо автогаз на генератор: українцям показали, як вичавити максимум світла за невисоку ціну

Також портал Знай.ua писав, що українка залишилася без зв'язку та інтернету на 10 днів і нарікає на Київстар