У ці осінні дні, коли в країні не вщухає коронавірусна інфекція Covid-19, з'явилися дуже важливі новини для повнолітніх громадян. Справа в тому, що набула чинності постанова українського уряду щодо правил продажу лікарських засобів. Правила набули чинності з 1 листопада 2022 року.

Наразі в Україні малолітній особі забороняється продаж лікарських засобів (у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом), а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачеві.

Про це стало відомо завдяки відповідній інформації на сайті Кабінету Міністрів України.

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео

Повідомляється, що уряд ухвалив внести зміну до пункту 162 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. (Офіційний вісник України, 2016 р., № 99, ст. 3217), доповнивши його абзацом такого змісту.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Реалізація (відпустка) лікарських засобів (у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) малолітнім особам, а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачеві — малолітній особі забороняється. Якщо у особи, яка безпосередньо здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів коштів кінцевому споживачеві, виникли сумніви у досягненні 14-річного віку покупцем, який купує лікарські засоби, особа, яка безпосередньо здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачеві, повинна звернутися до такого покупця з вимогою пред'явити паспорт громадянина України або інший документ. У разі відмови покупця надати такий документ, що підтверджує його вік, реалізація (відпустка) лікарських засобів цій особі забороняється", - йдеться у постанові.

Потрібно пам'ятати, що навіть за допомогою телефону неможливо буде випросити у фармацевта продати дитині ліки.

Нагадаємо, без посилки ніхто не залишиться: Укрпошта по всій країні продовжить працювати навіть без електрики.

Раніше повідомлялося, пенсії без світла та зв'язку: як українцям видаватимуть екстрені виплати в "Укрпошті".

Також, безкоштовні продуктові набори: хто може отримати і які документи мати з собою, точки видачі.