Деякі українці отримають від держави виплати у розмірі 100 тисяч гривень. Хто має право на цю допомогу, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у своєму телеграм-каналі.

Одноразову грошову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень отримають українці, які повернулися із російського полону або якщо ще перебувають там. За рішенням міжвідомчої комісії ці виплати можуть отримати 465 громадян, які перебували в полоні Росії, починаючи з 2014 року. Також допомогу можуть отримати сім'ї тих, хто ще не повернувся з полону.

Обмін полоненими, скріншот: YouTube
Обмін полоненими, скріншот: YouTube

"Це безпрецедентний результат одночасно прийнятих рішень за весь час роботи міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов'язаних із визнанням осіб такими, що були позбавлені волі внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їхній соціальний захист", - зазначили у відомстві.

Виплати. Фото: скрін telegram
Виплати. Фото: скрін telegram

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У міністерстві додали, що уточнити інформацію щодо отримання допомоги можна звернувшись за номером: (044) 355-14-56.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям обіцяють зростання зарплат у 2023 році, але гаманці товщі не стануть: як інфляція вплине на доходи.

Також наш портал інформував, що українці отримали мільярди гривень: соціальна допомога, виплати переселенцям, пільги та субсидії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але співробітники вимагають поваги.