З кожним днем ​​в українців накопичується все більше проблем із оплатою газу, після того, як постачальник змінився на "Нафтогаз".

То не враховують показання лічильників, то виставляються подвійні суми. Але й це, як виявилося, ще не найгірше.

Через зволікання у ряду газзбутів можуть відібрати ліцензію. Крім того, їм загрожує штраф. У діях газзбутів вбачають ознаки шахрайства.

Тиск газу. Фото: скриншот Youtube
Тиск газу. Фото: скриншот Youtube

Про це у коментарі Факти ICTV повідомив член НКРЕКУ Валерій Тарасюк, повідомляє Газправда.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

За його словами, Нацкомісія вже отримала сотні скарг від людей, які за п'ять місяців так і не змогли повернути свої переплати за травень. НКРЕКУ звернулася до газзбутів із вимогою повернути їх. Проте газзбути скаржаться на брак коштів.

"Газзбут точно знає, що у нього не було газу поставити населенню, він точно знає, що газ постачав "постачальник останньої надії". І, незважаючи на це, виставив рахунок. Це ознаки шахрайства, разом із правоохоронними органами будемо розслідувати" , - заявив Тарасюк.

Нагадаємо, що українцям пояснили, як сформувати платіжку за газ та сплатити рахунок онлайн після зміни постачальника.

Раніше ми повідомляли, чим грітимуться взимку українці: тарифи на опалення та обсяг газу у сховищах.

Також стало відомо, що ціна на газ почали падати: скільки проситимуть постачальники у листопаді за куб.