Наразі ідеальний період для приготування заготовок на холодну зиму. Людям, які дбають про своє здоров'я і люблять солодке до чаю, обов'язково сподобається цей рецепт суміші з калини та меду.

Калина є справжнім джерелом корисних речовин. Ягода має імуномодулюючу, тонізуючу, антисептичну, жарознижувальну, судинозвужувальну та кровоспинну дію.

Ще наші пращури використовували калину в народній медицині і з її допомогою боролися з безліччю хвороб, а така ягода у поєднанні з медом творить справжнє диво з ослабленим організмом.

Калина, фото з pxhere
Калина, фото з pxhere

Як приготувати чудодійну суміш з калини і меду.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Для вітамінного запасу : ягоди калини обшпарьте окропом і протріть через друшляг або сито. Додайте до калини мед у пропорції 1:1, перемішайте і залиште в кімнаті на тиждень. Можна приймати по одній столовій ложці натще.

При болях у горлі та хрипоті : 1 ст. ложку калини залийте 1 склянкою окропу, укутайте і настоюйте 2 години.
Πоласкайте горло 3 рази на день при англіні, а при хрипоті пийте по 1ст. ложці 3 рази на день.

Πрі бронхіті : розімніть 3 ст. ложки калини і змішайте з 3 ст. ложками меду. Залийте цю суміш 1 л кип'яченої води і варіть 10 хвилин. Зробіть і пийте як теплий чай.

Калина і мед, фото з pxhere
Калина і мед, фото з pxhere

Нагадаємо, як приготувати ситну запіканку без духовки: швидкий рецепт, щоб нагодувати всю родину.

Раніше ми повідомляли про очищення води в домашніх умовах: ефективні методи, які виручать у складний момент.