Деякі українські пенсіонери можуть зупинити виплату пенсій. Причиною можуть стати різні фактори, у тому числі виїзд за кордон, що є вкрай актуальним у нинішніх реаліях. Так, хто може попрощатися із пенсією після виїзду з країни, розповіли у Пенсійному фонді України.

У зв'язку з повномасштабною війною багато українців були змушені залишити будинки та виїхати за кордон, зокрема серед біженців чимало людей пенсійного віку. Якщо пенсіонер вирішує залишитися в іншій країні, то він припиняє отримувати українську пенсію.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зазначається, що про оформлення пенсіонера на місце проживання за кордоном Пенсійний фонд інформує міграційна служба. На підставі отриманої інформації та припиняються виплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У ПФУ наголошують, що пенсіонер, який вирішив залишитися на постійному місці проживання за кордоном, може і сам повідомити про це відомство. Якщо зробити це самостійно, можна отримати непоганий бонус у вигляді пенсії за пів року, рахуючи з місяця, наступного за місяцем зняття з обліку за місцем проживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для українців підготували нові правила щодо підтвердження робочого стажу: які труднощі доведеться подолати.

Також наш портал інформував, виплати ВПО можна втратити: які умови потрібно виконувати, щоб отримувати щомісячну допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "на біженцях заробляє": після піврічної окупації українці раділи життю на волі, але втрутився "ПриватБанк" .